אתרי האינטרנט כיום מהווים את אחד מבסיסי הפעילות החשובים והמרכזיים ביותר של כל אחד ואחת בעידן המודרני. הכל הרי כל כך פשוט עבורנו היום. כל מה שאנחנו צריכים זה להיכנס למנוע החיפוש ולהקליד את מילות המפתח, לקבל את רשימת התוצאות ולבחור את האתר המתאים.
באמצעות הפעולות הפשוטות הללו אנחנו יכולים להיכנס לכל אתר כדי לבצע עסקאות פיננסיות, לשלם חשבונות, לבדוק את מצב התיק הרפואי ועוד. נגישות אתרים מדברת על העובדה הפשוטה שההערכה היא כי 20% לערך מן האוכלוסייה המקומית היא בעלת מוגבלויות כאלה ואחרות, ואלה מקשות על הגלישה באתרים השונים.
לכן, ב-2012 חוקק חוק הנגשת אתרים ובעצם מדובר בעיקר על החובה של אתרים ציבוריים להיות מונגשים גם לבעלי המוגבלויות ומדובר על כלל מאפייני האתר, בין אם זהו התוכן הכתוב, התוכן הוויזואלי, היכולות התפקודיות של האתר לממש את מלוא האפשרויות שהגולש מבקש ועוד. חשוב לציין כי אתר מונגש הוא בעצם אתר שמאפשר לקהל לקוחות שחייב את ההנגשה, להיות חלק מן הפעילות השוטפת. אתר שמוכשר לנגישות עבור בעלי מוגבלויות פותח חלון גדול למדי עבור אלה שעד כה לא יכלו ליהנות מכל מה שהיה לאינטרנט להציע והנה כיום כבר יש התקדמות גדולה ואפילו מדהימה בתחום.
הרי הטכנולוגיה מאפשרת את כל נושא ההנגשה וככל שעובר הזמן יותר ויותר אתרים ובעלי אתרים מבינים את המשמעות של הנושא. אי אפשר לפספס את העניין של הערך המוסף וככל שעובר הזמן החשיבות החברתית, הקהילתית ואפילו התרבותית – הכל מקבל משנה תוקף. תרבות הגלישה במונחים ישראליים אינה כמו שהייתה עד לפני מספר שנים לא רב. בעצם היכולת של אדם בעל מוגבלות ליהנות מעולמות תוכן מרהיבים הקיימים בעיקר באינטרנט ובעצם האפשרויות הרבות לשפר את איכות חייו, זה מדהים.
שיפור החיים הוא תהליך מתמשך שכולנו אוהבים לקחת בו חלק, אבל לא תמיד חושבים על מי שאין הדבר מובן מאליו בעיניהם. הקושי התמידי להצליח לבצע את הפעולות שנראות לנו פשוטות הוא שגרת יומיום שחוק הנגישות מבקש למסמס.
אתר נגיש הוא בעצם גרסה משופרת של אתר רגיל, שכן הוא מאפשר לבעלי המוגבלויות ליהנות ממה שיש בו, אבל בהתאמה ייחודית עבורם. בתור התחלה, מה שצריך הוא לאפשר לגולש לתפעל את הנעשה באתר באמצעות המקלדת בלבד ולא באמצעות העכבר. בנוסף, נדרשת הוספת תכנות בשפת HTML שתעזור לאתר להקריא את הנעשה בקול וכמובן בנוסף לכיתוב גם להוסיף את האפשרות להפרדת צבעים טובה יותר בתמונות ועוד.
חשוב לזכור כי יש שלוש רמות של נגישות, כאשר כל אחת מן הרמות מקיימת יותר פונקציות בעלות איכות גלישה אופטימאלית לבעלי המוגבלויות, שגם הם מתמודדים עם רמות שונות של חסמים. כמובן שלא כל האתרים הם נגישים, אבל ההתחלה מבטיחה.